0

Tudnivalók

Image 22

Kedves Látogató!

Köszönöm, hogy bizalmával, idejével megtiszteli kézműves munkáimat. Az alábbiakban összefoglaltam azokat a tudnivalókat, amelyek hasznosak lehetnek vagy segíthetik a döntésben, ha vásárolni is szeretne.

A webáruházban elsősorban kézzel festett, kiváló minőségű merinó gyapjúból horgolt sálakat, gallérokat, kendőket, stólákat talál. Mind egyedi munkám.

Pár szó a kézimunkákról:

Valamennyi ilyen termék mellett megtalálja a fonal típusát, összetételét, jellemző színét, és egyéb információkat. A kész darabokat mindig odakint, természetes fénynél fényképezem. Ettől függetlenül az eredményt befolyásolhatja a évszak, a napszak, vagy éppen a monitorok beállításai. Ezért javaslom, hogy ha módja van rá, akár több eszközön is tekintse meg a képeket! Magam is igyekszem több időpontban fotózni ugyanazt a darabot, jobb rálátást nyújtva ezzel a termék valós megjelenésére.

A gyapjú időtálló, értékes anyag, ha megfelelően óvjuk, évtizedekre a ruhatárunk ékessége lehet, vagy akár a következő generáció is megörökölheti. Vásárlás előtt kérem, hogy mindig ellenőrizze az egyes ruhadarabok mellett megadott méreteket, és viszonyításképpen a próbababa méretét is!

A sálak, gallérok általában közepes vastagságú fonalból készülnek azzal a szándékkal, hogy kint és bent is viselhessük őket. Sok közülük a vállakra terítve gallér, míg átlapolva a sál funkcióját töltheti be. Alkalmi darabok lehetnek színházban, bálban ruha felett vagy egy kosztümkabáton akár az utcán, akár üzleti tárgyalás során, de esküvőre vagy más ünnepnapra is méltó választás bármelyikük. Szinte mindegyiket hordhatjuk többféleképpen, így a szimmetrikus felépítésű darabok is viselhetők aszimmetrikus módon, vagy éppen a nyak egyik oldalára hajtva. Éppen ebből az okból rendszerint nem készítek a ruhadarabokra fix zárást semmilyen formában, viszont egy brossal, sáltűvel, szalaggal, lánckapcsos gombbal rögzíthetjük őket a kívánt ponton. Számos darab áttört virágmotívumokat is tartalmaz, azok szirmait is használhatjuk kapcsolási pontként, vagy a virágokat egymás mögé bújtathatjuk, így összetartják a sálat minden további eszköz nélkül.

A sálak, gallérok túlnyomó többsége kézzel festett, kiváló minőségű (19 mikronos) szuperwash gyapjúból készül. Ennek köszönhetően azok is viselhetik, akik általában nem hordhatnak gyapjút. Nem szúr, nem irritál. Elnevezése a könnyű kezelhetőségre utal, az ilyen fonalból készült darab mosógépben is mosható (gyapjúprogramon, speciális mosószerrel), nem filcesedik. Ennek ellenére a hosszabb élettartam okán a kézi mosást szoktam javasolni, úgy gondolom, hogy pár perc időráfordítás megéri, ha szeretnénk a ruhadarabot akár évtizedeken keresztül kitűnő állapotban megőrízni. (A Kezelési útmutatóban írok részletesen a mosás, szárítás és tárolás javasolt módjáról.)

Minden fonal, darab beavatott, így például a festékanyag szivárgására nem kell számítanunk vagy minimális lehet, ha a kezelésre vonatkozó javaslatokat betartjuk. Ugyanígy bízhatunk abban, hogy a sál vagy gallér nem nyúlik meg és megőrzi rugalmasságát, sőt, a tartását.

Általában véve a természetes alapanyagok több figyelmet, gondosabb kezelést kívánnak, de ez nem jelent sem bonyolult folyamatokat, sem jelentős időráfordítást. Elég, ha néhány szempontot figyelembe veszünk.

Az egyedi kézműves ruhák tervezése, elkészítése nagyon időigényes folyamat, az árak azonban elsősorban a kiváló minőségű alapanyagot tükrözik. Egy kisebb gallér fonalköltsége 6-10.000 Ft, míg a nagyobb sálaké, kendőké 15-20.000 Ft, esetenként ennél több is lehet. Az egyes darabok mellett érdekességképpen a ráfordított munkaórák száma is szerepel. Ez valóban egyfajta slow-fashion, nemcsak a ruhák hosszú hordhatósága okán, de azért is, mert egy-egy hónapban legfeljebb 3-4 új darab készülhet el.

Bízom benne, hogy a rugalmas, lélegző, formatartó és puha merinó gyapjú a XXI. századi nő ruhatárában megtalálhatja méltó, rég megérdemelt helyét.


Vásárlás:

A webáruházban vásárolni jelenleg banki átutalással vagy bankkártyával is lehetséges. Ha azonban szívesen vásárol inkább ismertebb platformon, munkáimat a Meskán is megtalálja. Bízom benne, hogy örömét leli majd a választásában! Megköszönöm, ha esetleg visszajelzést, fényképet is küld a megvásárolt termékről, ahogy Ön viseli.

Szállítás:

A termék postázása a vételár kiegyenlítését követő 1-2 munkanapon belül történik a vevő által megadott címre. A szállítási költség Magyarországon belül egységesen 950 Ft, több termék együttes vásárlása esetén ingyenes. A termék kiszállítását a Magyar Posta 1 napos időgarantált, MPL üzleti csomagként végzi, értéknyilvánítással. Külföldre szállítás egyeztetés alapján lehetséges.

Amit még érdemes lehet tudnia:

Vásárlásával az SOS Gyermekfalvak Magyarország nonprofit szervezetet is segíti, a befolyt jövedelem 5%-át havonta a részükre utalom át. Ön pedig kedvezményre jogosító kupont kap köszönetképpen, amelyet egy éven belül érvényesíthet.

Üdvözlettel: Erős Ildikó öltözettervező kézműves, Napmátka Műhely

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data